Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su juoduoju šokoladu
Filo su juoduoju šokoladu - puikus sprendimas greitam desertui. Filo tešlą labai lengva apdirbti, jos lakštus reikia patepti ištirpintu sviestu ir sudėti vieną ant kito. Rinkdamiesi saldųjį deserto komponentą atidžiai išstudijuokite pakuotę. Tikrame šokolade neturėtų būti jokių kakavos miltelių, tik tarkuota kakava. Privaloma, kad būtų kakavos sviesto, o ne palmių ar sojų aliejaus. Be juodojo šokolado, į pyrago įdarą galima dėti migdolų ar kitų riešutų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite tarkuotą šokoladą, smulkintus migdolus, vanilės ekstraktą ir cinamoną. Išmaišykite, kad susijungtų.
Žingsnis 2
Iš įdarytos tešlos suformuokite sraigę. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite 3 lakštus fillo, 3-4 cm persidengiančius vienas per kitą, aptepkite ištirpintu sviestu ir ant viršaus uždėkite dar 3 lakštus. Procedūrą pakartokite su likusia tešla. Įdarą sudėkite ant paviršiaus krašto. Suvyniokite, suvyniokite sraigės forma. Gaminio paviršių patepkite aliejumi. Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos