Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su kalakutiena
Filo pyragaičiai yra labai erdvūs - plona tešla su įdaru klojama sluoksniais, o orkaitėje sluoksniai pakyla, padidėja ir tampa tarsi apkepti aliejuje. Kaip įdaras gali būti ir saldžių ingredientų, ir mėsos, pavyzdžiui, kalakutienos įdaras. Pirkdami mėsą nepamirškite, kad ji turėtų būti tolygios spalvos, o paviršius - beveik sausas. Kad faršas būtų sultingesnis ir minkštesnis, lygiomis dalimis sumaišykite krūtinėlės filė ir šlaunelių mėsą.
Žingsnis 1
Apkepkite maltą mėsą ir svogūną. Į keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite 5 minutes. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps, maždaug 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Iškeptą faršą sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite. Į keptuvę įdėkite sviestą ir ištirpinkite, sudėkite smulkintą maltą mėsą, druską ir pipirus. Viską išmaišykite ir ant didelės ugnies nuolat maišydami kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą ir suformuokite ritinį. Ištepkite vieną fillo tešlos lakštą ir patepkite jį plonu aliejaus sluoksniu, ant viršaus uždėkite antrą tešlos sluoksnį, patepkite aliejumi ir taip tęskite, kol baigsis tešlos lakštai. Peiliu susmulkinkite sviestą ir užtepkite jį ant vieno tešlos krašto. Pabarstykite juostele žolelių, tada sūrio. Dėkite maltos mėsos, suvyniokite įdarą į tešlą ir, užlenkdami šonus, suformuokite ritinėlį.
Žingsnis 4
Sudėkite vyniotinį ant kepimo skardos. Uždėkite ritinį ant kepimo skardos. Dubenėlyje šakute lengvai suplakite kiaušinio trynį ir aptepkite ritinio viršų. Kepkite orkaitėje 25 minutes 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos