Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su kalakutienos įdaru
Mėsos sraigių pyragas iš filo tešlos su kalakutienos faršu - sotus patiekalas šventiniam stalui. Neįprasta pyrago forma ir švelnus jo skonis maloniai nustebins svečius. Kalakutienos faršas yra dietinis produktas, turintis mažai riebalų. Dėl to toks įdaras paprastai būna sausas, todėl gaminant geriau įdėti sviesto, grietinės arba grietinėlės.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą. Įkaitintą keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir kepkite česnaką bei svogūną, kol taps auksiniai. Sudėkite maltą mėsą, vandenį ir išmaišykite. Kepkite, kol mėsa išvirs. Tada sudėkite čiobrelius ir pomidorus. Pagardinkite druska ir pipirais. Maišykite ir kepkite, kol išgaruos skystis, tada nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite sraigių pyragą. Paimkite du filė lakštus ir patepkite juos sviestu. Įdėkite maltos mėsos 3 cm nuo tešlos krašto ir suvyniokite į vamzdelį. Suvyniokite vamzdelį į sraigę ir įdėkite į formos vidurį. Įdarą suvyniokite į sviestu pateptus fillo lakštus ir dėkite aplink pirmąją sraigę, kol bus užpildyta visa forma. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinį atspalvį (apie 30 min.).
Kategorijos