Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su kalakutienos kepenėlėmis
Filo pyragas su kalakutienos kepenėlėmis yra sotus ir sveikas kepinys. Kalakutienos kepenyse yra vitamino K, kuris būtinas kalciui įsisavinti. Produktą reikėtų pirkti atšaldytą, nešaldytą. Šviežios kalakutienos kepenys yra raudonai rudos spalvos, o jų paviršius lygus ir be apnašų. Prieš kepant kalakutienos kepenėles reikia paruošti: pašalinti visas venas ir riebalus. Kad kepenys taptų minkštos, jas galima pamirkyti piene ir vandenyje. Patiekalą rekomenduojama pasūdyti ne anksčiau kaip likus 10 minučių iki gaminimo.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite pusę aliejaus, įkaitinkite ir 10 minučių kepkite kalakutienos kepenėles. Tada sudėkite svogūną ir kepkite 20 minučių, kol kepenys suminkštės. Likus 5 minutėms iki kepimo pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant formos dugno sudėkite fillo tešlą, palikdami nedidelį tarpą aplink kraštus. Įdarą užtepkite ant filė. Sumaišykite kiaušinį ir grietinę, gerai išmaišykite, mišiniu užpildykite pyragą, išdėliokite grybus ir pabarstykite sūriu. Dėkite pyragą į orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Kategorijos