Publikavimo data: 2024-09-17
Filo su kalmarais
Kalmarai yra viena iš lengviausiai paruošiamų, skanių ir nebrangių jūros gėrybių. Jame yra visų organizmui reikalingų vitaminų ir mineralų. Pagal baltymų koncentraciją jūros gėrybės nenusileidžia jautienai ir žuviai. Kartu jose beveik nėra riebalų, todėl jos yra puikus dietinis produktas. Kalmarai yra puikus pagrindas ne tik salotoms, bet ir pagrindiniams patiekalams. Originalus kalmarų gaminimo būdas - iš jų pagaminti apetitą žadinantį pyragą.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus. Sumaišykite kalmarus ir kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir majonezo. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Paruoškite pergamentinį popierių, juo išklokite kepimo indą ir patepkite sviestu.
Žingsnis 2
Pagaminkite pyragą. Į formą vienas ant kito sudėkite 5 tešlos lakštus taip, kad kraštai laisvai kabotų žemyn. Aptepkite lakštus sviestu. Sudėkite kalmarus su dalimi svogūnų ir sūrio. Paimkite 2 tešlos lakštus ir, juos sugniaužę, uždėkite ant įdaro. Po to ant tešlos uždėkite likusius pakepintus svogūnus ir sūrį. Ant viršaus uždėkite dar 3 tešlos lakštus ir patepkite juos aliejumi. Suvyniokite tešlos kraštus ir uždenkite pyragą. Apšlakstykite likusiu aliejumi ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos