Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su karališkosiomis krevetėmis
Filo su karališkosiomis krevetėmis - tai Viduržemio jūros regiono receptas, kurio skonis akimirksniu nukelia į pietų smuklę Graikijos, Turkijos, Serbijos ar Bulgarijos pakrantėje. Būtent šiose šalyse iš geriausios filo tešlos gaminami kvapnūs užkandžiai prie arbatos ar vyno. Prieš ruošiant patiekalą svarbu pasirinkti tinkamą įdarą. Kadangi tešla labai greitai iškepa, būtina rinktis produktus, kurių nereikia ilgai termiškai apdoroti. Šiam užkandžiui puikiai tinka karališkosios krevetės.
Žingsnis 1
Paruoškite krevetes. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite džiovintus česnakus, atšildytas krevetes ir 2 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Pajutę malonų aromatą, išimkite krevetes iš keptuvės. Stebėkite, kad aliejus neišvirtų.
Žingsnis 2
Paruoškite vamzdelių įdarą. Į aliejų, kuriame kepėte krevetes, sudėkite svogūną, pomidorus, petražoles ir kalendras. Įberkite paprikos, pipirų ir druskos. Kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Išjunkite viryklę, į keptuvę suberkite krevetes ir džiūvėsėlius. Faršą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Kukurūzų krakmolu pabarstykite paviršių, ant kurio ketinate iškočioti filo plokšteles. Išimkite pirmąją plokštelę, iškočiokite ją ir patepkite ištirpintu sviestu. Uždenkite pirmąjį tešlos lakštą antruoju ir vėl patepkite plokšteles.
Žingsnis 4
Pripildykite vamzdelius ir iškepkite. Tešlą supjaustykite į 6 kvadratėlius, į kiekvieno kvadratėlio apačią įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro. Suvyniokite tešlą į vamzdelius. Tą patį padarykite su likusia tešla ir įdaru. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos paruoštus vamzdelius. Dėkite į vidurinę orkaitės dalį 15 minučių.
Kategorijos