Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su kiaulienos kepenėlėmis
Kiaulienos kepenėlėmis įdaryti Filo paplotėliai - skanus ir sotus patiekalas. Juos galima valgyti ir karštus, ir šaltus. Filo yra neįtikėtinai plona ir beveik nesunki tešla, kuri puikiai tinka su bet kokiais įdarais. Kiaulienos kepenyse yra baltymų ir daug kitų naudingų medžiagų. Jos įtraukiamos į dietas po sunkių ligų, didelių apkrovų. Jos normalizuoja medžiagų apykaitą ir didina ištvermę. Kiaulienos kepenys pirmauja pagal geležies kiekį. Dėl to jos yra nepakeičiamas produktas sergant mažakraujyste.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę ir apkepkite kepenėles. Atvėsinkite jas ir sumalkite mėsmale. Kelias minutes pakepinkite morkas, sudėkite kepenis ir troškinkite dar 6-7 minutes. Įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite paplotėlius. Ant darbo paviršiaus padėkite filė lakštą ir patepkite jį aliejumi. Sulenkite per pusę, sviestu patepkite ir viršutinę dalį. Per vidurį suriškite akordeono forma. Galus suimkite žemyn ir užlenkite taip, kad kraštai persidengtų. Sudėkite įdarą ir "užlenkite": pirmiausia užlenkite iš apačios, tada iš šonų ir galiausiai gražiai užlenkite viršų. Kepkite paplotėlius keptuvėje arba dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę 15-20 minučių.
Kategorijos