Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su kopūstais
Filo yra plona tešla be sviesto ar pieno. Ją galite pasigaminti patys, žinodami keletą paslapčių: išminkykite tešlą šiltame vandenyje; naudokite šviežius kiaušinius; iškočiokite tešlą keliais sluoksniais 0,1-0,3 cm storio; uždenkite ją, kad neišdžiūtų; palaipsniui supilkite miltus. Jei laikysitės visų rekomendacijų, gausite lygią, elastingą tešlą. Jei tešlą ruošiate su kopūstais, rinkitės baltagūžius arba žiedinius kopūstus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į gilią keptuvę sudėkite sviestą. Ištirpinkite jį ir sudėkite kopūstus. Troškinkite 5 minutes. Įpilkite vandens ir druskos, troškinkite, kol daržovės suminkštės, apie 15 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su kiaušiniu.
Žingsnis 2
Paruoškite filė pyragą su kopūstais. Paimkite vieną tešlos lakštą, sudėkite įdarą, uždenkite antru lakštu, vėl dėkite įdarą. Procedūrą kartokite, kol įdaras bus paruoštas. Viršų uždenkite filė lakštu. Atsargiai sudėkite pyragą į formą, lengvai patepkite 1 valgomuoju šaukštu vandens, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos