Filo su kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su kopūstais

Iš filo, cukinijų ir fetos galima pagaminti gardų graikišką pyragą Kolokitopita. Jo pavadinimą sudaro du žodžiai: "kolokiti" graikiškai reiškia "cukinija", o "pita" - "pyragas". Patiekalui geriau rinktis jaunas cukinijas. Jos yra ryškesnio ir intensyvesnio skonio. Cukinijų istorija siejama su majų tauta, kuri pirmoji jas augino. XVI a. ši daržovė atkeliavo į Europą, tačiau ilgą laiką buvo auginama tik dekoratyviniais tikslais.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
199 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Filo su kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite cukinijas, fetos sūrį, žoleles, žaliuosius svogūnus ir kiaušinius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su kopūstais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ištepkite formą alyvuogių aliejumi. Teptuku patepkite tešlos lakštą aliejumi ir įdėkite jį į formą. Tai pakartokite su dar šešiais lakštais. Ant viršaus sudėkite įdarą ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite dar 6 filė lakštus, kiekvieną iš jų patepdami aliejumi. Pyragą kepkite 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos