Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su kremu
Šis desertas iš ištemptos filo tešlos su kremu labai panašus į gerai pažįstamą "Napoleono" tortą. Tačiau, palyginti su originalu, jis daug dietesnis, nes jo sudėtyje nėra sviesto ar margarino. Be to, jis paruošiamas daug paprasčiau ir greičiau. Kremas yra tikras konditerijos atradimas. Iš jo gaminami įvairūs tortai, putėsiai, suflė ir pudingai. Kad būtų patogiau, filo galima įsigyti parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite kremą. Puode sumaišykite pieną, trynius, kondensuotą pieną, kukurūzų krakmolą ir vanilinį cukrų ir plakite iki vientisos masės. Tada pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite kremą 5-7 minutes, kol sutirštės. Nuimkite kremą nuo ugnies ir palikite 10 minučių atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite pirmąją pyrago plutą. Padalykite kremą į tris dalis, o tešlos lakštus - į dvi. Pirmąja kremo dalimi pripildykite konditerinį maišelį. Pirmąjį tešlos lakštą dėkite ant kepimo skardos, paskirstykite kremą skersai ir aplink kraštus į stačiakampį. Uždenkite antrąjį tešlos lakštą ir taip pat patepkite jį kremu. Tą pačią procedūrą atlikite su visais 6 tešlos lakštais. Tada pirmąjį pyragą 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Į konditerinį maišelį pripildykite antrąją dalį kremo ir iškepkite antrąjį tortą taip pat, kaip aprašyta 1 veiksme. Leiskite iškeptiems pyragams atvėsti. Tada pirmąjį pyragą aptepkite puse trečdalio kremo, uždenkite antruoju pyragu ir aptepkite likusiu kremu. Palikite šaldytuve 2 valandoms.
Kategorijos