Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su kumpiu
Filo yra nerauginta tešla, gaminama iš miltų ir vandens su alyvuogių aliejumi ir kartais kiaušinių tryniais. Net ir neturint patirties su filo, daugeliui žmonių tai pavyksta iš pirmo karto. Prekybos centrų lentynose galima rasti paruoštos plonų lakštų pavidalo tešlos, kuri gerokai taupo kepimo laiką. Filo vamzdelius su kumpiu ir sūriu nebus sunku pagaminti. Ir galite patiekti pusryčiams arba papuošti šventinį stalą.
Žingsnis 1
Paruoškite fillo tešlą. Ant darbinio paviršiaus paskleiskite fillo tešlos lakštą ir patepkite jį sviestu. Kiekvieną sekantį tešlos lakštą dėkite ant ankstesniojo. Perpjaukite tešlą į 2 dalis.
Žingsnis 2
Įdėkite įdarą. Ant paruoštos tešlos krašto dėkite kumpio ir sūrio plokšteles. Sulenkite lakštus link centro. Sulankstytas filo juosteles patepkite sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinėlius ir vėl patepkite sviestu. Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40-50 minučių, kol paruduos.
Kategorijos