Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su lašiša
Iš filo tešlos ir lašišos pagaminamas skanus ir sotus pyragas, kuris gali tapti net šventinio stalo puošmena. Filo tešla primena permatomus popieriaus lakštus. Neabejotinas jo privalumas - neutralus skonis, dėl kurio iš jo galima kepti įvairiausius patiekalus. Lašiša yra gana riebi žuvis, tačiau būtent čia slypi jos privalumai. Kad organizmas normaliai funkcionuotų, jam reikia sveikų riebalų. Lašišoje yra daug lengvai virškinamų baltymų ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, pakepinkite porus, kol suminkštės, sudėkite špinatus ir 3-5 min. palaikykite ant ugnies. Kitoje keptuvėje 5 minutes pakepinkite lašišą. Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite čiobrelių lapelius ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę, sūrį. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Surinkite ir iškepkite pyragą. Ištirpinkite 50 g sviesto. Ištepkite kepimo indą sviestu, įdėkite filė lakštą ir patepkite sviestu. Tai pakartokite su dar trimis lakštais. Tolygiu sluoksniu sudėkite špinatus, po to žuvį. Užpilkite kiaušinio ir sūrio mišiniu. Uždenkite likusiu filė lakštu, o kabančius galus surinkite į pyrago lėkštę, patepkite aliejumi. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Kategorijos