Filo su lašišos filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su lašišos filė

Lašišos - lašišinių (Salmonidae) šeimos žuvys. Jos pripažįstamos vertingomis tiek dėl skanios mėsos, tiek dėl ikrų. Ši žuvis, viena vertus, yra dietinė, kita vertus, labai maistinga, ji aktyviai naudojama įvairių šalių ir tautų virtuvėse. Jos skonis toks taurus, kad virtuvėje su ja galima eksperimentuoti be galo. Ir yra paprastų patiekalų, kuriems nereikia daug laiko ir pastangų, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius - pavyzdžiui, filo tešlos pyragas su lašišos filė ir feta.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
317 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.32/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su lašišos filė Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Sūrį sutrinkite šakute. Smulkiai supjaustykite krapus. Sudėkite krapus ir pipirus į sūrį ir išmaišykite. Įmuškite du kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supjaustykite žuvį griežinėliais. Išlydykite sviestą. Padėkite tešlos lakštus ant stalo. Aptepkite juos tirpintu sviestu.

Žingsnis 2

Filo su lašišos filė Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Į kepimo indą įdėkite riebalais išteptą fillo lakštą. Tą patį padarykite su dar 4 lakštais. Ant lakštų sudėkite sūrio įdarą, ant įdaro sudėkite žuvies griežinėlius ir šiek tiek pasūdykite. Tada sutepkite dar 5 tešlos lakštus ir uždėkite juos ant įdaro. Pyrago paviršių patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos