Filo su lydytu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su lydytu sūriu

Filo arba filo yra plona, vos kelių milimetrų storio tešla. Šis žodis pas mus atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono, tiksliau - iš Graikijos, kur jis reiškia "lakštas". Iš traškios tešlos ir švelnaus tempiamo sūrio pagaminti vokai puikiai tinka pusryčiams. Lydytas sūris parduodamas įvairių skonių: kreminis, grybų, šoninės, virtų vėžių ir t. t. - Bet kurio iš jų privalumai puikiai atsiskleis šiame patiekale.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Filo su lydytu sūriu Žingsnis 1
Paruoškite duonos trupinius vokeliams. Ištirpinkite krakmolą vandenyje, suberkite kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius ir supilkite juos į vandenį. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakų milteliais.

Žingsnis 2

Filo su lydytu sūriu Žingsnis 2
Paruoškite vokus. Tešlos lakštą patepkite sviestu, ant jo uždėkite kelis gabalėlius lydyto sūrio ir susukite į voką. Tą patį padarykite su kitais septyniais tešlos lakštais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pamirkykite gabalėlius džiūvėsėliuose, dėkite į keptuvę ir kepkite po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos