Filo su lydytu sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su lydytu sūriu

Filo arba filo yra plona, vos kelių milimetrų storio tešla. Šis žodis pas mus atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono, tiksliau - iš Graikijos, kur jis reiškia "lakštas". Iš traškios tešlos ir švelnaus tempiamo sūrio pagaminti vokai puikiai tinka pusryčiams. Lydytas sūris parduodamas įvairių skonių: kreminis, grybų, šoninės, virtų vėžių ir t. t. - Bet kurio iš jų privalumai puikiai atsiskleis šiame patiekale.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
313 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su lydytu sūriu Žingsnis 1
Paruoškite duonos trupinius vokeliams. Ištirpinkite krakmolą vandenyje, suberkite kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius ir supilkite juos į vandenį. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakų milteliais.

Žingsnis 2

Filo su lydytu sūriu Žingsnis 2
Paruoškite vokus. Tešlos lakštą patepkite sviestu, ant jo uždėkite kelis gabalėlius lydyto sūrio ir susukite į voką. Tą patį padarykite su kitais septyniais tešlos lakštais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pamirkykite gabalėlius džiūvėsėliuose, dėkite į keptuvę ir kepkite po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos