Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su lydytu sūriu
Filo arba filo yra plona, vos kelių milimetrų storio tešla. Šis žodis pas mus atkeliavo iš Viduržemio jūros regiono, tiksliau - iš Graikijos, kur jis reiškia "lakštas". Iš traškios tešlos ir švelnaus tempiamo sūrio pagaminti vokai puikiai tinka pusryčiams. Lydytas sūris parduodamas įvairių skonių: kreminis, grybų, šoninės, virtų vėžių ir t. t. - Bet kurio iš jų privalumai puikiai atsiskleis šiame patiekale.
Žingsnis 1
Paruoškite duonos trupinius vokeliams. Ištirpinkite krakmolą vandenyje, suberkite kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius ir supilkite juos į vandenį. Pagardinkite druska, pipirais ir česnakų milteliais.
Žingsnis 2
Paruoškite vokus. Tešlos lakštą patepkite sviestu, ant jo uždėkite kelis gabalėlius lydyto sūrio ir susukite į voką. Tą patį padarykite su kitais septyniais tešlos lakštais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, pamirkykite gabalėlius džiūvėsėliuose, dėkite į keptuvę ir kepkite po 3-4 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos