Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su malta jautiena
Filo tešla yra universalus kulinarinis ingredientas. Iš jos per trumpą laiką galima pagaminti daug įdomių patiekalų. Iš fillo tešlos pagamintas ir malta jautiena įdarytas burekas yra sotus užkandis, atkeliavęs pas mus iš turkų virtuvės. Jautienos faršas turi būti iš nugarinės dalies, jo sudėtis - 80 % mėsos ir 20 % riebalų. Jei naudojate parduotuvėje pirktą maltą jautieną, ji turi būti supakuota. Pakuotę galite atidaryti, kai mėsa visiškai atšils.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Svogūnus 3-5 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ir suberkite į maltą jautieną. Pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Formuokite gaminius. Atidarykite filo tešlos pakuotę, išimkite tris lakštus ir supjaustykite juos į du vienodus stačiakampius. Kiekvieną lakštą patepkite alyvuogių aliejumi - tai bus dviejų suktinukų pagrindas. Ant trijų sulenktų ir riebalais pateptų stačiakampių dėkite maltos mėsos ir suvyniokite.
Žingsnis 3
Iškepkite burekas. Kiekvieną vyniotinį pabarstykite rupia druska ir sezamo sėklomis, sudėkite į formą ir kepkite apie 35 minutes.
Kategorijos