Filo su malta kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su malta kiauliena

Iš filo ir maltos kiaulienos galima gaminti Osmanų ir Balkanų virtuvių pyragą "berek". Tai susukta dešra su sultingu įdaru viduje. Šis pyragas idealiai tinka tiems, kurie mėgsta mažai tešlos ir daug įdaro. Jo tėvyne laikoma Turkija. Turkiškai "berek" reiškia patiekalą iš tešlos. Kai kurie žmonės šį žodį sieja su šaknimi "bur", kuri reiškia "sukti".
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
366 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su malta kiauliena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę ir 15 minučių ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos faršą. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų ir krapų. Atskiroje keptuvėje apkepkite svogūnus iki auksinės spalvos. Sumaišykite su iškepusia malta mėsa.

Žingsnis 2

Filo su malta kiauliena Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Paimkite filolo lakštą ir patepkite jį sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir patepkite sviestu. Įdarą padalykite į 6 dalis. Vieną iš jų dėkite ant paruoštų fillo lakštų. Suvyniokite ir patepkite sviestu. Padarykite dar 5 tokius pat gabalėlius, sudėkite juos į sraigių formos formą. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos