Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su malta kiauliena
Iš filo ir maltos kiaulienos galima gaminti Osmanų ir Balkanų virtuvių pyragą "berek". Tai susukta dešra su sultingu įdaru viduje. Šis pyragas idealiai tinka tiems, kurie mėgsta mažai tešlos ir daug įdaro. Jo tėvyne laikoma Turkija. Turkiškai "berek" reiškia patiekalą iš tešlos. Kai kurie žmonės šį žodį sieja su šaknimi "bur", kuri reiškia "sukti".
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę ir 15 minučių ant vidutinės ugnies kepkite kiaulienos faršą. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų ir krapų. Atskiroje keptuvėje apkepkite svogūnus iki auksinės spalvos. Sumaišykite su iškepusia malta mėsa.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragą. Paimkite filolo lakštą ir patepkite jį sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir patepkite sviestu. Įdarą padalykite į 6 dalis. Vieną iš jų dėkite ant paruoštų fillo lakštų. Suvyniokite ir patepkite sviestu. Padarykite dar 5 tokius pat gabalėlius, sudėkite juos į sraigių formos formą. Apšlakstykite aliejumi, pabarstykite sezamo sėklomis ir dėkite į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos