Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su malta mėsa
Filo yra graikiška tešla be mielių, panaši į pitą. Paprastai šios tešlos pakuotę sudaro 10-12 lakštų, kuriuos galima naudoti mėsos ar sūrio pyragams, taip pat desertams gaminti. Minkštos ir oro tešlos derinys su sultingu maltos mėsos įdaru nepaliks abejingų. Beje, vietoj mėsos įdaro galima gaminti sūrio įdarą. Tam puikiai tiks suluguni arba feta sūris.
Žingsnis 1
Apkepkite faršą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite maltą mėsą, supilkite vandenį, išmaišykite ir kepkite 20 minučių. Sudėkite smulkintus pomidorus, druską, pipirus, zirą ir čiobrelius, išmaišykite ir kepkite faršą dar apie 2 minutes, kol išgaruos vanduo. Tada leiskite maltiniams atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Išimkite pirmąjį fillo tešlos lakštą, patepkite jį augaliniu aliejumi ir 2 cm nuo krašto sudėkite maltą mėsą. Suvyniokite lakštą į vamzdelį ir atsargiai suvyniokite jį į "sraigę". Įdėkite į formos vidurį. Iš likusių lakštų padarykite vamzdelius, suvyniodami juos ir dėdami prie centro. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite pyragą. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę 20 minučių, kol apskrus. Tada leiskite jam 5 minutes atvėsti už orkaitės ribų.
Kategorijos