Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su malta veršiena
Burek - maltos veršienos suktinukai - populiarus Balkanų patiekalas, kilęs iš Turkijos. Be maltos mėsos, burek gali būti ruošiamas su įvairiais įdarais, taip pat su paprastomis daržovėmis. Žodis "burek" turkiškai reiškia keptą pyragą iš sluoksniuotos arba fillo tešlos. Kiekvienoje šalyje šis receptas turi skirtingus variantus ir ne visada yra iš sluoksniuotos tešlos. Šis receptas yra tradicinis variantas su malta veršiena ir fillo tešla.
Žingsnis 1
Suktinukus formuokite iš maltos mėsos. Į maltą mėsą sudėkite svogūną, česnaką, 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus, druskos ir pipirų ir išmaišykite. Paimkite du filė lakštus, patepkite juos aliejumi, tolygiai paskirstykite ant jų maltą mėsą ir susukite į ritinėlį. Taip susukite visus lakštus su malta mėsa.
Žingsnis 2
Paruoškite filo su malta veršiena. Sudėkite visus suktinukus į kepimo formą, iš anksto patepdami ją saulėgrąžų aliejumi. Suktinukų viršų taip pat patepkite saulėgrąžų aliejumi. Suktinukus kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos