Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su malta vištiena
Filo su vištienos maltiniais kreminiame padaže - puiki idėja vakarienei. Filo kepama su minimaliu skysčių ir riebalų kiekiu, todėl ruošiant kepinius iš šios tešlos reikia būti atsargiems, kad ji neišdžiūtų. Jei norite, kad patiekalas išeitų kuo sveikesnis, imkitės naminės maltos mėsos. O kepimo skardas ištepkite ne sviestu, o alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje 3-5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite vištienos faršą ir kepkite maišydami bei išsklaidydami gumulėlius 7-10 minučių. Įberkite druskos, pipirų, miltų ir grietinėlės ir troškinkite, kol sutirštės.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Aliejumi pateptą kepimo skardą pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite pusę filo lakštų, kiekvieną jų patepdami ištirpintu sviestu. Ant tešlos dėkite įdarą, uždenkite likusiais tešlos lakštais, taip pat patepdami juos sviestu. Suvyniokite filo lakštų kraštus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos