Filo su malta vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su malta vištiena

Filo su vištienos maltiniais kreminiame padaže - puiki idėja vakarienei. Filo kepama su minimaliu skysčių ir riebalų kiekiu, todėl ruošiant kepinius iš šios tešlos reikia būti atsargiems, kad ji neišdžiūtų. Jei norite, kad patiekalas išeitų kuo sveikesnis, imkitės naminės maltos mėsos. O kepimo skardas ištepkite ne sviestu, o alyvuogių aliejumi.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
290 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su malta vištiena Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitintoje keptuvėje 3-5 minutes pakepinkite svogūną. Sudėkite vištienos faršą ir kepkite maišydami bei išsklaidydami gumulėlius 7-10 minučių. Įberkite druskos, pipirų, miltų ir grietinėlės ir troškinkite, kol sutirštės.

Žingsnis 2

Filo su malta vištiena Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Aliejumi pateptą kepimo skardą pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite pusę filo lakštų, kiekvieną jų patepdami ištirpintu sviestu. Ant tešlos dėkite įdarą, uždenkite likusiais tešlos lakštais, taip pat patepdami juos sviestu. Suvyniokite filo lakštų kraštus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos