Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su malta žuvimi
Žuvies maltiniuose yra daug baltymų ir daug naudingų komponentų. Galite nusipirkti jau paruoštos maltos žuvies arba pasigaminti patys. Tam tikslui rinkitės didelę, liesą žuvį arba paimkite kelių rūšių žuvį - ypač sėkminga mėsytė bus gauta derinant riebias ir liesas rūšis. Iš maltos žuvies faršo galite paruošti daug naudingų ir originalių patiekalų. Iš fillo tešlos pagaminti žuvies pyragaičiai yra ypač skanūs ir kartu paprasti.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragui skirtus ingredientus. Keptuvę patepkite saulėgrąžų aliejumi, įkaitinkite ir 2 min. pakepinkite svogūnus ir morkas. Sudėkite žuvies faršą, įberkite druskos ir kepkite 15-20 min. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite grietinės ir suplakite. Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Pagaminkite pyragą. Kepimo formą išklokite pergamentu ir patepkite saulėgrąžų aliejumi. Išklokite tešlos lakštą, patepkite jį sviestu, tada sudėkite ant jo faršą ir morkas, užlenkite tešlos kraštus į vidų ir vėl kartokite sluoksnius, kol baigsis lakštai. Pyragą užpildykite kiaušinių mase, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos