Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su maltu cinamonu
Baklava - tai patiekalas, turintis ilgą istoriją, siekiančią VIII a. pr. m. e. Kr., kai asirai jį pradėjo kepti savo malkomis kūrenamose krosnyse. Nuo to laiko šis skanėstas išpopuliarėjo ir paplito visame pasaulyje pagal įvairius receptus. Baklavą iš filo su maltu cinamonu iškepti galima greitai. Jums nereikia rankų miklumo ir patirties, tiesiog vadovaukitės instrukcijomis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Išimkite vieną ploną sluoksnį fillo tešlos ir įdėkite jį į tinkamo dydžio formą. Apšlakstykite ištirpintu sviestu. Taip pat pakartokite veiksmus dar du kartus.
Žingsnis 2
Įberkite malto cinamono. Kai visi trys sluoksniai bus sudėti ir patepti sviestu, viršutinį sluoksnį pabarstykite cinamonu. Tuomet tą patį padarykite su likusiais fillo tešlos lakštais, kad baklava būtų daugiasluoksnė ir kupina skonio.
Žingsnis 3
Iškepkite patiekalą. Padarykite įpjovas ant ruošinio iki storio vidurio. Pjūvių kryptis priklauso nuo jūsų, jie gali būti daromi įstrižai arba tiesia linija. Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po graikinį riešutą. Dėkite gaminį į įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite medų ir cukrų. Maišydami ant silpnos ugnies užvirinkite sirupą. Palaukite dar 5 minutes ir nukelkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 5
Išmirkykite baklavą. Išimkite baklavą iš orkaitės ir perpjaukite tešlą iki formos dugno. Tada gausiai pamirkykite ją cukraus ir medaus sirupe. Leiskite patiekalui atvėsti ir padėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos