Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su maskarponės sūriu
Maskarponė yra itališkas grietinėlės sūris, kurio skonis primena tirštą plaktą grietinėlę ir yra minkštos tekstūros. Šis skanus sūris dažnai vadinamas konditeriniu sūriu. Garsiausias itališkas patiekalas, kuriame maskarponės negalima pakeisti, yra tiramisu. Tačiau kreminis sūrio švelnumas tinka ir kitiems įdomiems patiekalams. Iš maskarponės galima gaminti originalius "krepšelius" iš fillo tešlos ir vyšnių uogų.
Žingsnis 1
Paruoškite patiekalo ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukraus pudrą ir išplakite mikseriu. Į kiaušinių masę sudėkite maskarponės sūrį, krakmolą ir grietinėlę ir dar kartą išplakite. Sudėkite uogas ir kruopščiai išmaišykite rankomis.
Žingsnis 2
Pasigaminkite "krepšelius". Supjaustykite fillo tešlą maždaug 12x12 cm dydžio kvadratėliais. Du sviestu pateptus tešlos kvadratėlius vieną po kito sudėkite į keksiukų formą ir suformuokite "krepšelį". Visas formeles pripildykite tešla. Į kiekvieną krepšelį sudėkite uogų ir sūrio įdarą. Dėkite krepšelius į įkaitintą orkaitę 20 minučių.
Kategorijos