Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su medumi
Filo su medumi - tai saldus pyragas, pagamintas iš plonos tešlos ir apetitą žadinančio įdaro iš riešutų, medaus ir sultenių. Sirupas papildo patiekalą, suteikdamas jam švelnumo. Jei norite paįvairinti pyrago skonį, įdėkite vaisių, imbiero arba varškės. Desertas pasirodys ne tik skanus, bet ir naudingas. Meduje yra daug unikalių vitaminų ir mineralų, o riešutuose gausu vario, fosforo ir vitamino B6. Be to, kepiniai yra liesi.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į gilų dubenį suberkite sultenes. Į tą patį dubenį suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir medų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suformuokite patiekalą. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant viršaus uždėkite 1 filė lakštą. Apšlakstykite augaliniu aliejumi, tada uždenkite kitu tešlos lakštu. Jį patepkite aliejumi, tada sudėkite pusę įdaro, tolygiai paskirstydami po visą paviršių. Vėl uždenkite ruošinio paviršių tešla, patepkite aliejumi ir paskirstykite likusį įdarą. Tada pakaitomis dėkite likusius filė lakštus, patepdami juos aliejumi.
Žingsnis 3
Paruoškite patiekalą. Supjaustykite ruošinį vienodais rombeliais, tada siųskite jį kepti 45 minutes. Kol patiekalas kepa, paruoškite impregnantą. Puode sumaišykite medų, vandenį ir cukrų. Mišinį virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Iš karto užpilkite sirupą ant pyrago, tada uždenkite jį rankšluosčiu ir palikite 15 minučių, kad prisitrauktų.
Kategorijos