Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su menke
Norėdami paruošti gardžius Viduržemio jūros regiono stiliaus menkės suktinukus iš filo tešlos, rinkitės šviežią, aukštos kokybės menkės filė. Geros filė yra vienodos spalvos, o ant pjūvio blizga skaidri glazūra, kuri plonu sluoksniu padengia visą žuvį. Jei pageidaujate, į menkę galite įdėti kitos žuvies ar jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Supjaustykite menkę 2-3 cm pločio ir 5-7 cm ilgio stačiakampiais. Smulkiai supjaustykite krapus. Citriną supjaustykite griežinėliais. Į žuvį sudėkite krapus ir citriną, druską, pipirus ir alyvuogių aliejų. Marinuokite 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Susukite ritinėlius. Supjaustykite tešlą sąsiuvinio lapo dydžio gabalėliais. Suvyniokite žuvį į lapus. Žuvies suktinukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir iš karto patepkite sviestu ir kiaušiniu. Pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos