Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su menkės filė
Pyragas iš filo tešlos su menke pagrįstai gali pretenduoti į dietinio patiekalo titulą. Pati tešla yra nerauginta, o balta menkės mėsa turi mažai kalorijų ir daug naudingų medžiagų. Rinkdamiesi šaldytą menkės filė, įsitikinkite, kad žuvis nebuvo pakartotinai užšaldyta: paviršius turi būti padengtas glajumi, konsistencija - ne pluoštinė, o pakuotė - be sniego ir ledo. Atšildykite menkę aiškiai laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų.
Žingsnis 1
Apkepkite įdarui skirtas daržoves. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Į aliejų sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kepkite 2-3 minutes, tada sudėkite grybus ir kepkite 5-7 minutes, kol išgaruos skystis. Galiausiai sudėkite špinatus, druską, pipirus ir kepkite dar 1-2 min. Išjunkite ugnį ir atvėsinkite faršą.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės įdarą. Dubenyje sumaišykite rikotą ir žalią kiaušinį. Įspauskite tris skilteles česnako ir sudėkite pusę smulkintų krapų bei petražolių. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Į kepimo indą sudėkite 6 tešlos lakštus, kiekvieną jų patepkite ištirpintu sviestu. Į šešto lakšto vidurį dėkite kepintų grybų, svogūnų ir špinatų įdarą. Ant viršaus paskleiskite žuvies gabalėlius ir sudėkite sūrio mišinį. Įdarą uždenkite trimis sviestu pateptais tešlos lakštais. Užspauskite tešlos kraštus ir patepkite juos sviestu. Dėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos