Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su minkšta varške
Minkštas varškės pyragas gaminamas iš mielinės fillo tešlos be mielių. Ją sudaro ploni lakštai, kurie kepimo metu ištempiami iki 1 mm storio, todėl ji vadinama filo tešla. Šios tešlos skonis neutralus, todėl ji puikiai tinka su varške ar bet kokiu kitu įdaru. Minkšta varškė gaminama iš nugriebto pieno. Pirkite varškę vakuuminėje pakuotėje, tai neturi įtakos produkto kokybei, tačiau produkto galiojimo laikas vakuuminėje pakuotėje yra iki septynių dienų.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite varškę, bryndzą ir sūrį. Į dubenį įmuškite kiaušinius, sudėkite žaliuosius svogūnus, petražoles, kalendras ir džiovintus česnakus. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą. Ant formos dugno uždėkite 1 lakštą fillo tešlos ir silikoniniu šepetėliu ištepkite ištirpintu sviestu. Tada sudėkite maždaug 1/6 įdaro ir paskleiskite jį plonu sluoksniu. Ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, patepkite jį sviestu, tada dėkite dar vieną sluoksnį įdaro. Padarykite 5-6 aliejumi pateptos tešlos sluoksnius su varškės mase.
Žingsnis 3
Įdėkite pyragą atgal į kepimo formą. Paskutinį sluoksnį uždenkite tešlos lakštu, taip pat patepkite jį sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pašaukite pyrago formą į įkaitintą orkaitę 15 minučių 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos