Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su moliūgais
Mėgstantiems neįprastus saldumynus ir kepinius prie arbatos patiks prieskoniais pagardintas moliūgų pyragas iš fillo tešlos. Svarbu pyragui parinkti tinkamas daržoves. Geras moliūgas - be įtrūkimų, minkštų vietų ir dėmių. Stiebas turi būti tamsus ir sausas. Gero moliūgo odelė tanki, bet ne "medinė". Verta atsižvelgti į tai, kad per dideli moliūgai gali būti kartaus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Moliūgą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Apibarstykite cukrumi ir palikite 20-30 minučių, kad išsiskirtų sultys. Nusunkite sultis ir išspauskite minkštimą. Moliūgą sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais: sultenėmis, manų kruopomis, riešutais ir prieskoniais. Mišinį išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pusę lakštų ištepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite ant kepimo skardos taip, kad šonai būtų aukšti. Jei vienas filė lakštas neuždengia kepimo skardos, lakštus perdenkite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Tešlą aptepkite įdaru ir užlenkite kraštus į viršų. Ant viršaus uždėkite likusią tešlos pusę. Tešlos kraštus užlenkite ant formos krašto. Dar kartą patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
Kategorijos