Filo su moliūgais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su moliūgais

Mėgstantiems neįprastus saldumynus ir kepinius prie arbatos patiks prieskoniais pagardintas moliūgų pyragas iš fillo tešlos. Svarbu pyragui parinkti tinkamas daržoves. Geras moliūgas - be įtrūkimų, minkštų vietų ir dėmių. Stiebas turi būti tamsus ir sausas. Gero moliūgo odelė tanki, bet ne "medinė". Verta atsižvelgti į tai, kad per dideli moliūgai gali būti kartaus skonio.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Filo su moliūgais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Moliūgą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Apibarstykite cukrumi ir palikite 20-30 minučių, kad išsiskirtų sultys. Nusunkite sultis ir išspauskite minkštimą. Moliūgą sumaišykite su likusiais įdaro ingredientais: sultenėmis, manų kruopomis, riešutais ir prieskoniais. Mišinį išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su moliūgais Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pusę lakštų ištepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite ant kepimo skardos taip, kad šonai būtų aukšti. Jei vienas filė lakštas neuždengia kepimo skardos, lakštus perdenkite.

Žingsnis 3

Filo su moliūgais Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Tešlą aptepkite įdaru ir užlenkite kraštus į viršų. Ant viršaus uždėkite likusią tešlos pusę. Tešlos kraštus užlenkite ant formos krašto. Dar kartą patepkite sviestu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Pyragą kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepimas, sluoksniuotos tešlos gaminiai, vaisių desertai, grietinėlės ir pieno desertai, paprasta, bendri alergenai, braškių sezonas, receptų knyga, kepimas su grietine, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su kakava, kepimas su vaisiais

Kategorijos