Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su namine malta mėsa
Galite išsikepti aromatingą ir sultingą lazaniją iš filė su namine malta mėsa. Įdarui galite naudoti bet kokią mėsą, pavyzdžiui, jautieną. Maltai mėsai imkite šviežius, liesus gabalėlius. Mėsos paviršius turi būti ryškiai raudonas; kitų spalvų dėmelės rodo, kad produktas pasenęs. Riebalų sluoksniai turi būti balti. Patikrinkite, ar tešlos pakuotė nepažeista ir ar joje nėra skylučių - dėl mažiausios skylutės tešla gali išdžiūti.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Mėsą pertrinkite per mėsmalę arba sutrinkite blenderiu. Sumaišykite su petražolėmis ir išmaišykite. Svogūną 3-5 min. pakepinkite alyvuogių aliejuje. Sudėkite į maltą mėsą ir išminkykite. Supilkite džiovintus raudonėlius, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite. Kepkite 10 minučių, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į sutrupintą sūrį supilkite grietinę ir jogurtą ir išplakite iki vientisos masės. Sudėkite grūdėtąsias garstyčias ir išmaišykite. Atskirai suplakite grietinėlę iki putų. Atsargiai sumaišykite sūrio mišinį su grietinėle, pilkite nedidelėmis porcijomis ir maišykite iki vientisos masės. Padažą perkelkite į atskirą dubenį ir atvėsinkite. Tada suberkite papriką ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Ant kepimo skardos sudėkite tris filė lakštus ir kiekvieną jų patepkite aliejumi. Ant lakštų tolygiai paskirstykite 1/2 įdaro, palikdami 3-4 cm aplink kraštus. Ant viršaus uždėkite dar keturis filė lakštus ir patepkite juos aliejumi. Paskirstykite likusią pusę įdaro ir uždenkite likusiais tešlos lakštais. Pašaukite pyragą į orkaitę maždaug 25-30 minučių.
Kategorijos