Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su obuoliais
Obuoliai yra labiausiai paplitęs ir prieinamas vaisius. Juos galima valgyti bet kokio amžiaus ir bet kokio pavidalo, nes jie yra dietinis produktas ir juose beveik nėra riebalų. Reguliarus obuolių vartojimas padės išvengti daugelio organizmo problemų - prisotins vitaminų ir mineralinių medžiagų, privers dirbti skrandį ir žarnyną. Vaisiai dažnai naudojami kepiniams. Puikų derinį galima išgauti ruošiant traškų lengvą desertą iš obuolių ir plonų graikiškos filo tešlos sluoksnių.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, supilkite cukrų ir maišykite ant vidutinės ugnies, kol ištirps. Sudėkite griežinėliais supjaustytus obuolius ir nuolat maišydami kepkite, kol vaisiai karamelizuosis. Atvėsinkite, į mišinį įberkite smulkintų mėtų ir cinamono. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite krepšelius. Formeles ištepkite sviestu. Kiekvieną fillo tešlos lakštą supjaustykite į 4 kvadratėlius ir jais išklokite formeles. Paskirstykite įdarą į formeles, uždenkite išsikišusiais tešlos kraštais ir užlenkite juos į vidų. Apšlakstykite krepšelius klevų sirupu ir dėkite į orkaitę 30 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite ir išimkite iš formelių.
Kategorijos