Filo su pekorino sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su pekorino sūriu

"Pecorino" yra kietas itališkas sūris, gaminamas iš avių pieno. Tai viena iš seniausių sūrio rūšių Italijoje, iš kurios buvo sudarytas legendinės Senovės Romos legionierių armijos racionas. Šiandien originalus pecorino sūris gaminamas tik trijuose regionuose - Sardinijoje, Toskanoje ir Lacijuje, dažniausiai rankomis. Dažniausiai šis produktas naudojamas gaminant makaronus. Dėl sūrumo pecorino dažniau naudojamas kaip ingredientas, o ne kaip atskiras patiekalas. Pavyzdžiui, kartu su varške ir filo tešla.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
454 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
37 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.87/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su pekorino sūriu Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į blenderį įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, pekorino sūrį ir žoleles. Sumalkite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Filo su pekorino sūriu Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant kepimo skardos dėkite vieną filė lakštą, švelniai patepkite ištirpintu sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą. Tolygiai paskirstykite 1/4 tešlos įdaro. Sluoksnius pakartokite dar tris kartus. Viršų uždenkite likusiais dviem tešlos lakštais, gausiai patepkite sviestu. Pyragą kepkite orkaitėje 20 minučių, kol taps auksinis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos