Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su pekorino sūriu
"Pecorino" yra kietas itališkas sūris, gaminamas iš avių pieno. Tai viena iš seniausių sūrio rūšių Italijoje, iš kurios buvo sudarytas legendinės Senovės Romos legionierių armijos racionas. Šiandien originalus pecorino sūris gaminamas tik trijuose regionuose - Sardinijoje, Toskanoje ir Lacijuje, dažniausiai rankomis. Dažniausiai šis produktas naudojamas gaminant makaronus. Dėl sūrumo pecorino dažniau naudojamas kaip ingredientas, o ne kaip atskiras patiekalas. Pavyzdžiui, kartu su varške ir filo tešla.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į blenderį įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, pekorino sūrį ir žoleles. Sumalkite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant kepimo skardos dėkite vieną filė lakštą, švelniai patepkite ištirpintu sviestu. Ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą. Tolygiai paskirstykite 1/4 tešlos įdaro. Sluoksnius pakartokite dar tris kartus. Viršų uždenkite likusiais dviem tešlos lakštais, gausiai patepkite sviestu. Pyragą kepkite orkaitėje 20 minučių, kol taps auksinis.
Kategorijos