Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su persikais
Galite pasigaminti originalių krepšelių su rikota ir persikais iš filo tešlos. Šis desertas tiks šventiniam švediškam stalui, romantiškai vakarienei ar neįpareigojančiam užkandžiui. Traškūs krepšeliai iš geriausios fillo tešlos patiks visiems be išimties, o švelnų rikotos įdarą galima papildyti ne tik kvapniais persikais, bet ir bet kokiais kitais vaisiais ar uogomis. Patiekite filo su persikais ir apibarstykite tešlą šviežiais arba džiovintais čiobrelių lapeliais, nes jie puikiai dera su rikota.
Žingsnis 1
Paruoškite desertą. Sumaišykite rikotą su grietine. Keksiukų formeles ištepkite augaliniu aliejumi. Į kiekvieną formą dėkite po du tešlos stačiakampius, į kiekvieną formą dėkite po šaukštą rikotos.
Žingsnis 2
Iškepkite desertą. Ant rikotos uždėkite persikų griežinėlių. Tešlos kraštus patepkite likusiu augaliniu aliejumi. Kepkite orkaitėje 10 minučių.
Kategorijos