Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su pistacijomis
Baklava su pistacijomis gali būti gaminama iš filo tešlos. Šis rytietiškas saldumynas gaminamas iš plonų tešlos sluoksnių, išmirkytų svieste ir sirupe, įdarytų smulkintais riešutais, cukrumi ir cinamonu. Baklavai paruošti naudokite nuluptas pistacijas be druskos. Atkreipkite dėmesį į tai, kad užšaldžius filo tešla tampa labai trapi. Svarbu tešlą visiškai atitirpinti, jei pradėsite dirbti su tešla anksčiau, galite lengvai ją sulaužyti.
Žingsnis 1
Pradėkite dirbti su tešla. Į formą įdėkite 1 filė lakštą, patepkite jį plonu sviesto sluoksniu, tada įdėkite kitą lakštą ir taip pat patepkite sviestu. Iš viso taip į formą įdėkite 10 lakštų.
Žingsnis 2
Suformuokite tešlą. Tešlą apibarstykite ¼ graikinių riešutų, cukraus ir cinamono mišinio. Ant viršaus dėkite 4 filė lakštus, tarp jų - sviestą ir dar ¼ riešutų. Taip dėliokite, kol sunaudosite visą įdarą. Paskutinį sluoksnį pabarstykite riešutais ir sudėkite likusius 10 lakštų, aptepdami sviestu. Išdėliotus tešlos sluoksnius su įdaru perpjaukite taip, kad susidarytų rombai. Dėkite formą į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite 1,5 puodelio vandens, suberkite cukrų, medų ir ant vidutinės ugnies užvirinkite. Virkite 10-15 minučių ir supilkite citrinos sultis. Virkite dar 2 minutes, tada išjunkite ugnį ir leiskite sirupui atvėsti.
Kategorijos