Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su raudonaisiais kopūstais
Filo yra nerauginta elastinga tešla, turinti mažai kalorijų. Filo pyragas gaminamas su raudonųjų kopūstų įdaru. Raudonųjų kopūstų kopūstai yra nedideli ir labai tankūs. Vidiniai lapai yra glaudžiai vienas prie kito ir yra daug kietesni nei baltagūžių kopūstų. Todėl rekomenduojama lapus šiek tiek pasūdyti, sutrinant juos rankomis arba grūstuvu, kol atsiras sulčių. Kopūstų lapai taip pat taps minkštesni, jei juos nuplikysite verdančiu vandeniu ir palaikysite karštame vandenyje, sumaišytame su actu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies. Po to nukelkite keptuvę nuo viryklės ir suberkite skrudintus riešutus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Toliau formuokite pyragą. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą atsargiai įdėkite pirmąjį tešlos lakštą ir kepimo šepetėliu patepkite jį aliejumi. Tada sudėkite dar du lakštus ir taip pat patepkite juos aliejumi. Po to dėkite sluoksnį smulkiai supjaustytų kopūstų, paskleiskite įdarą. Uždėkite kitą lakštą, patepkite aliejumi ir tolygiai išdėliokite mėsos faršą. Ant jo uždėkite likusią tešlą, patepkite ją sviestu ir suvyniokite.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo šepetėliu patepkite vyniotinio viršų alyvuogių aliejumi. Pabarstykite rupia druska ir 30-40 min. pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos