Filo su raudonaisiais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su raudonaisiais kopūstais

Filo yra nerauginta elastinga tešla, turinti mažai kalorijų. Filo pyragas gaminamas su raudonųjų kopūstų įdaru. Raudonųjų kopūstų kopūstai yra nedideli ir labai tankūs. Vidiniai lapai yra glaudžiai vienas prie kito ir yra daug kietesni nei baltagūžių kopūstų. Todėl rekomenduojama lapus šiek tiek pasūdyti, sutrinant juos rankomis arba grūstuvu, kol atsiras sulčių. Kopūstų lapai taip pat taps minkštesni, jei juos nuplikysite verdančiu vandeniu ir palaikysite karštame vandenyje, sumaišytame su actu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
289 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su raudonaisiais kopūstais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite 1-2 valgomuosius šaukštus aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną. Kepkite 2-3 minutes. Tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite apie 10 min. ant vidutinės ugnies. Po to nukelkite keptuvę nuo viryklės ir suberkite skrudintus riešutus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Filo su raudonaisiais kopūstais Žingsnis 2
Toliau formuokite pyragą. Kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Į formą atsargiai įdėkite pirmąjį tešlos lakštą ir kepimo šepetėliu patepkite jį aliejumi. Tada sudėkite dar du lakštus ir taip pat patepkite juos aliejumi. Po to dėkite sluoksnį smulkiai supjaustytų kopūstų, paskleiskite įdarą. Uždėkite kitą lakštą, patepkite aliejumi ir tolygiai išdėliokite mėsos faršą. Ant jo uždėkite likusią tešlą, patepkite ją sviestu ir suvyniokite.

Žingsnis 3

Filo su raudonaisiais kopūstais Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo šepetėliu patepkite vyniotinio viršų alyvuogių aliejumi. Pabarstykite rupia druska ir 30-40 min. pašaukite į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos