Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su riešutais
Riešutai yra maistingas produktas, tinkantis tiek į įvairius patiekalus, tiek kaip atskiras užkandis. Dėl savo maistingųjų medžiagų turtingos sudėties graikiniai riešutai gali sumažinti stresą ir uždegimą, pagerinti skydliaukės sveikatą, odos, plaukų ir nagų būklę. Graikiniai riešutai yra geriausias pagalbininkas atstatant kūną ir smegenis po sunkaus darbo. Jie puikiai papildo daugelį patiekalų - pagrindinius patiekalus, desertus ir kepinius, suteikia ryškų skonį ir įdomią struktūrą.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus į tinkamą dubenį. Supilkite vandenį, actą, druską ir minkykite tešlą, kol taps elastinga ir lygi. Bėgant įpilkite alyvuogių aliejaus. Padėkite tešlą 30 minučių į šaldytuvą. Darbo stalą ir tešlą pabarstykite miltais. Padalykite tešlos gabalą į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Iškočiokite ir ištempkite rankomis, kol taps permatoma. Perpjaukite lakštus į dvi lygias dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir sirupą. Įdarui sumaišykite smulkintus graikinius riešutus su maltais sultenėmis, įpilkite medaus ir viską gerai išmaišykite. Sirupui paruošti tinkamame inde sumaišykite vandenį, medų ir cukrų. Mišinį virkite ant silpnos ugnies 5-10 min. nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Į formą įdėkite fillo tešlos lakštą. Aptepkite ištirpintu sviestu ir uždenkite antru lakštu, vėl patepdami sviestu. Užtepkite sluoksnį įdaro. Uždenkite trečiu lakštu ir patepkite paviršių sviestu. Užtepkite dar vieną sluoksnį įdaro. Uždėkite ketvirtą ir penktą lakštus, patepkite juos aliejumi. Šešto lakšto paviršių patepkite kiaušinio tryniu. Supjaustykite pyragą kvadratėliais ir kepkite orkaitėje 45 minutes. Paruoštą pyragą užpilkite sirupu.
Kategorijos