Filo su rikota pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su rikota

Filo yra nuostabi Viduržemio jūros regiono virtuvės tešla. Iš jos gaminami patys švelniausi kepiniai. Pabandykite pagaminti sotų pyragą su sultingu rikotos ir špinatų įdaru po traškia plutele. Rikota padeda atkurti fizines jėgas, padeda formuotis kremzlėms, stiprina raumenų audinius ir kaulus. Špinatuose gausu geležies, kalcio, kalio, magnio, natrio, cinko ir yra daug vitaminų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
239 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su rikota Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite rikotą. Sumaišykite kiaušinius, rikotą ir špinatus, druską ir pipirus.

Žingsnis 2

Filo su rikota Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Į formą vieną po kito sudėkite fillo tešlos lakštus taip, kad kraštai šiek tiek pakibtų žemyn, ir patepkite paviršių ištirpintu sviestu. Ant paskutinio lakšto sudėkite įdarą, gerai jį paskirstykite ir uždenkite pyrago kraštus. Vėl patepkite sluoksniu sviesto ir pabarstykite sezamo sėklomis. Tada pašaukite pyragą į orkaitę 35-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos