Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su rikota
Filo yra nuostabi Viduržemio jūros regiono virtuvės tešla. Iš jos gaminami patys švelniausi kepiniai. Pabandykite pagaminti sotų pyragą su sultingu rikotos ir špinatų įdaru po traškia plutele. Rikota padeda atkurti fizines jėgas, padeda formuotis kremzlėms, stiprina raumenų audinius ir kaulus. Špinatuose gausu geležies, kalcio, kalio, magnio, natrio, cinko ir yra daug vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago įdarą. Įmuškite kiaušinius, išmaišykite rikotą. Sumaišykite kiaušinius, rikotą ir špinatus, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Į formą vieną po kito sudėkite fillo tešlos lakštus taip, kad kraštai šiek tiek pakibtų žemyn, ir patepkite paviršių ištirpintu sviestu. Ant paskutinio lakšto sudėkite įdarą, gerai jį paskirstykite ir uždenkite pyrago kraštus. Vėl patepkite sluoksniu sviesto ir pabarstykite sezamo sėklomis. Tada pašaukite pyragą į orkaitę 35-40 minučių.
Kategorijos