Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šaldytais pievagrybiais
Net ir pradedantysis grybautojas žino, kad pats derlingiausias grybų rinkimo sezonas yra ruduo. Tačiau neužtenka vien rinkti grybus, svarbu žinoti skanių patiekalų iš jų receptus. Vienas iš jų - filo su šaldytais pievagrybiais. Trapi tešla kartu su sultingu įdaru patiks išrankiausiam gurmanui. Puiku, jei grybus rinksite ir užšaldysite patys, iš krepšelio išsirinkdami pačius apetitiškiausius egzempliorius. Kad būtų patogiau, naudokite parduotuvėje pirktą filo.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę su dideliu kiekiu sviesto. Sudėkite svogūnus ir pievagrybius ir kepkite 20-25 min. Likus kelioms minutėms iki kepimo įdarą pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite varškę ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atidarykite filo tešlos pakuotę, prieš tai pasiruošę drėgną rankšluostį. Didelėmis žirklėmis supjaustykite lakštus maždaug 30x15 cm dydžio juostelėmis, neatskirdami jų vienos nuo kitų. Padalykite tešlą į krūveles taip, kad kiekvienoje krūvelėje būtų po du arba tris lakštus. Kiekvieną trisluoksnę tešlos juostelę gausiai patepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 3
Suformuokite ritinėlius. Ant tešlos juostelių užtepkite grybų ir varškės įdaro. Suvyniokite suktinukus, užlenkdami tešlą per šonus taip, kad įdaras būtų visiškai viduje. Dėkite juos ant kepimo skardos, šiek tiek pateptos aliejumi. Pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Kategorijos