Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šaldytomis avietėmis
Ne veltui fillo tešla taip vadinasi ne veltui - graikiškai tai reiškia "lakštas". Ji iš tiesų iškočiojama tokia plona ir nesunki, kad primena papirusą. Joje beveik nėra riebalų, todėl tešla per kelias minutes išdžiūsta, todėl svarbu lakštus uždengti drėgnu rankšluosčiu. Filo tešla yra neutralaus skonio, todėl puikiai tinka tiek pikantiškiems, tiek saldiems patiekalams. Geriausiai tinka štrudeliai ir uogų pyragai, pavyzdžiui, su šaldytomis avietėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite grietinėlę. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų. Sudėkite grietinę, augalinį aliejų ir plakite iki vientisos masės. Į gautą masę supilkite manų kruopas ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Pradėkite formuoti gaminius. Uždėkite fillo tešlos lakštą ir patepkite jį kremu. Ant viršaus vieną po kito dėkite dar 5 tešlos lakštus ir kiekvieną iš jų patepkite kremu. Ant viršaus uždėkite pusę nepatepto tešlos lakšto ir paskleiskite vieną dalį aviečių. Švelniai susukite. Pakartokite procedūrą su likusia tešla, kremu ir uogomis.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Kepimo formą išklokite pergamentu ir patepkite sviestu. Išdėliokite gautus gabalėlius. Supjaustykite maždaug 4-5 cm pločio gabalėliais. Viršų užpildykite likusiu kremu. Dėkite kepimo formą į įkaitintą orkaitę 30-40 minučių, kol paruduos.
Kategorijos