Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su šaldytomis braškėmis
Braškės yra skanus skanėstas, pasižymintis naudingomis savybėmis. Šios sultingos uogos ypač skanios šviežios. Tačiau šaldytos jos suteikia vasariškos šilumos ir skonio žiemą. Be to, šaldytos braškės puikiai išlaiko vitaminus ir padeda palaikyti fizinę sveikatą. Todėl mėgautis uogomis ir stiprinti imunitetą galite bet kuriuo metų laiku. Iš šaldytų braškių galima pagaminti gardžių kepinių, pavyzdžiui, štrudelį. O jei naudosite fillo tešlą, štrudelis bus gardžiai traškus.
Žingsnis 1
Įdarą paskirstykite ant štrudelų. Padalykite tešlą ir įdarą per pusę. Kai kuriuos tešlos sluoksnius patepkite sviestu. Ant viršutinio sluoksnio sudėkite braškes, o ant viršaus uždėkite banano griežinėlius. Prie kraštų palikite 1,5 cm laisvos tešlos. Tada ant braškių ir bananų sudėkite riešutus, viską pabarstykite cinamonu.
Žingsnis 2
Suvyniokite ir iškepkite štrudelius. Pirmiausia užlankstykite apatinį tešlos sluoksnį, tada užlenkite jį ant šonų. Po to susukite į ritinį. Tokiu pat būdu suvyniokite antrąjį ritinį. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Sudėkite štrudelius ant kepimo skardos ir dėkite į karštą orkaitę 30 minučių, kol susidarys auksinė plutelė.
Kategorijos