Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šaldytomis uogomis
Filo tešla buvo pagrindinė graikų, ypač neturtingųjų, mitybos dalis. Filo tešlą gamino įdarydami ją kitų patiekalų likučiais. Tešla būdavo iškočiojama tokia plona, kad ją tekdavo uždengti drėgnu rankšluosčiu, kad neišdžiūtų. Be to, su tešla nebuvo galima dirbti su žiedais ar apyrankėmis ant rankų, nes jos galėjo pažeisti trapią tešlos struktūrą. Šiandien žmonės dažniau perka jau paruoštą filo tešlą, taip išvengdami daug darbo reikalaujančio paruošimo proceso. Jį nesunku rasti parduotuvėse ir paruošti gardų desertą su uogomis.
Žingsnis 1
Pyragą suformuokite su šaldytais serbentais. Ant stalo padėkite filė lakštą, gerai patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant viršaus uždėkite antrą lakštą ir patepkite jį aliejumi. Tą patį padarykite su trečiuoju ir ketvirtuoju lakštais. Sumaišykite krakmolą su cukrumi. Mišiniu tolygiai apibarstykite viršutinį tešlos lakštą. Ant viršaus sudėkite šaldytus serbentus, padarydami nedidelius įdubimus nuo kraštų - viršuje, apačioje ir kairėje, ir didelį įdubimą nuo dešiniojo krašto. Užlenkite laisvus kraštus viršuje ir apačioje ir suvyniokite iš kairės į dešinę.
Žingsnis 2
Iškepkite štrudelį. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant jo sudėkite vyniotinį. Viršų patepkite sviestu ir paviršiuje padarykite daug skylučių, kad pro jas išeitų garai ir pyragas nesutrūkinėtų. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 25-30 minučių, kol paruduos.
Kategorijos