Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su šaldytomis vyšniomis
Iš fillo tešlos pagaminti trikampėliai su šaldytomis vyšniomis bus puikus desertas tiek švenčių proga, tiek kaip paprastas saldumynas prie arbatos. Nebijokite, kad vyšnios bus rūgščios. Kartu su cukraus pudra ir cinamonu jos taps saldesnės, o varškė ir jogurtas padarys įdarą švelnų ir tirpstantį burnoje. Fillo tešlą galite pasigaminti patys, tačiau paprasčiau ją nusipirkti maisto prekių parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite atšildytas vyšnias, minkštą varškę, biojogurtą ir išmaišykite. Į mišinį įberkite cukraus pudros ir cinamono. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Kiekvieną lakštą supjaustykite 10 cm pločio juostelėmis. Būkite atsargūs su fillo tešla - ji greitai džiūsta ir trūkinėja, todėl būkite greiti. Šepetėliu patepkite supjaustytas juosteles sviestu. Tada į kampą įdėkite 1,5-2 valgomuosius šaukštus įdaro ir visą lakštą suvyniokite į trikampį. Tą patį procesą pakartokite su visomis tešlos juostelėmis.
Žingsnis 3
Iškepkite fillo tešlą su vyšniomis. Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą ir sudėkite trikampėlius. Juos taip pat patepkite sviestu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Kategorijos