Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šerno mėsa
Pyragai iš fillo tešlos ruošiami su saldžiais arba sotiais įdarais. Šerno mėsa skiriasi nuo įprastos jautienos ar kiaulienos tuo, kad yra kietesnė, tamsiai raudonos spalvos ir turi daug gyslų. Prieš kepimą ji 3-4 valandas mirkoma vandenyje. Prieš kepant mėsą taip pat galima pamirkyti vyne. Skaniausios šerno mėsos dalys yra balnas, kumpis ir nugarinė.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite augalinį aliejų. Sudėkite faršą ir kepkite jį 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite pomidorus, alyvuoges ir petražoles. Kepkite dar apie 3 minutes, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Pradėkite kloti tešlos lakštus su įdaru. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popierių. Padėkite filo lakštą ant virtuvinio rankšluosčio ir kepimo šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu. Perpjaukite jį išilgai į dvi juostas. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite maždaug po 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos ir ant viršaus uždėkite sūrio gabalėlį. Suvyniokite tešlą į sluoksniuotos tešlos "trikampėlius" arba "vokelius". Taip padarykite su visais filė lakštais ir įdaru.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragėlius orkaitėje. Į įkaitintą orkaitę įdėkite kepimo skardą, patepkite paplotėlius sviestu ir kepkite, kol taps auksiniai, apie 30 minučių 190 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos