Filo su šitake grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su šitake grybais

Šiitakė yra medinis grybas iš Rytų Azijos. Anksčiau šį grybą galėjo valgyti tik imperatoriškosios šeimos nariai ir jis buvo laikomas ilgaamžiškumo šaltiniu. Vėliau buvo manoma, kad šiitake yra tobulos geišų odos priežastis. Šiandien tai populiariausias grybas Azijoje. Jis plačiai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir kosmetologijoje bei medicinoje. Šitake pripažįstamas delikatesu, nes pasižymi subtiliu ir švelniu grybų skoniu, o patiekaluose jis pasotina kitų ingredientų skonį, jų neužgoždamas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
242 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su šitake grybais Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite 1 šaukštelį sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūną ir česnaką. Sudėkite griežinėliais supjaustytas šitake, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite rozmariną ir išmaišykite. Kepkite 10 min. neuždengę, kol išgaruos skystis. Įmaišykite grietinėlės sūrį. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Likusį sviestą ištirpinkite tinkamame inde.

Žingsnis 2

Filo su šitake grybais Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno sudėkite grybus, sūrį ir svogūną, ant viršaus sudėkite fillo tešlos lakštus, šiek tiek juos užlenkdami. Apšlakstykite ištirpintu sviestu. Kepkite pyragą 20 minučių, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos