Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šitake grybais
Šiitakė yra medinis grybas iš Rytų Azijos. Anksčiau šį grybą galėjo valgyti tik imperatoriškosios šeimos nariai ir jis buvo laikomas ilgaamžiškumo šaltiniu. Vėliau buvo manoma, kad šiitake yra tobulos geišų odos priežastis. Šiandien tai populiariausias grybas Azijoje. Jis plačiai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir kosmetologijoje bei medicinoje. Šitake pripažįstamas delikatesu, nes pasižymi subtiliu ir švelniu grybų skoniu, o patiekaluose jis pasotina kitų ingredientų skonį, jų neužgoždamas.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite 1 šaukštelį sviesto ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūną ir česnaką. Sudėkite griežinėliais supjaustytas šitake, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite rozmariną ir išmaišykite. Kepkite 10 min. neuždengę, kol išgaruos skystis. Įmaišykite grietinėlės sūrį. Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Likusį sviestą ištirpinkite tinkamame inde.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno sudėkite grybus, sūrį ir svogūną, ant viršaus sudėkite fillo tešlos lakštus, šiek tiek juos užlenkdami. Apšlakstykite ištirpintu sviestu. Kepkite pyragą 20 minučių, kol paruduos.
Kategorijos