Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su slyvomis
Pyragas su slyvomis iš fillo tešlos patiks visiems saldumynų mėgėjams. Dėl šios rūšies tešlos pyragas būna minkštas ir traškus. Dėl sudėtyje esančių vaisių desertą galima drąsiai laikyti dietiniu. Pyragą rekomenduojama valgyti iš karto, nes jis greitai sugeria drėgmę ir praranda apetitą keliantį traškumą. Slyvos stiprina kaulus ir širdį, gerina pažintines funkcijas ir yra kupinos gėrybių vyresnio amžiaus žmonėms. Jei norite, slyvas galima pakeisti bet kokiais vaisiais ar uogomis, šviežiomis arba šaldytomis.
Žingsnis 1
Pradėkite formuoti pyragą. Formą išklokite pergamentu ir patepkite ištirpintu sviestu. Išklokite filo lakštą taip, kad kraštai kabotų žemyn. Teptuku patepkite tešlos lakštą sviestu, pabarstykite cukrumi ir išklokite kitą lakštą. Taip išdėliokite visus lakštus, sudėdami juos skersai.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Ant paskutinio lakšto sudėkite slyvas ir pabarstykite cukrumi. Pyrago vidų apvyniokite tešlos kraštais, galus patepkite sviestu. Pašaukite pyragą į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos