Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su špinatais
Filo su špinatais - tai graikiškas pyragas, kurio pagrindą sudaro sultingi žalumynai, sūris ir varškė. Patiekalą lengva paruošti ir jis skanus. Pyrago tešla išlieka nepakitusi - plona ir švelni, tačiau įdarą galima derinti pagal savo skonį, pridedant arba išimant ingredientų. Patiekalas ne tik maistingas, bet ir sveikas: jame yra vitaminų A ir E, taip pat vertingų mineralinių medžiagų, tokių kaip natris, kalcis ir magnis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite pusę alyvuogių aliejaus. Tuomet sudėkite smulkintą svogūną ir nuolat maišydami lengvai pakepinkite. Sudėkite špinatus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, ingredientus sumaišykite. Įdarą troškinkite 3 minutes. Tada į masę sudėkite fetą, varškę ir plaktus kiaušinius, dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Kepimo skardą arba formą išklokite kepimo popieriumi. Ištepkite ją alyvuogių aliejumi ir išklokite pirmąjį tešlos lakštą. Paskui patepkite jį aliejumi ir vėl dėkite tešlą. Veiksmus pakartokite dar kartą. Tada ant filo dėkite įdarą ir paskirstykite jį po visą paviršių. Gražiai užlenkite kraštus, ant viršaus uždėkite dar vieną filė lakštą, patepkite jį aliejumi. Veiksmus pakartokite su likusia tešla. Padėkite į šaltą vietą 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą. Atsargiai supjaustykite ruošinį stačiakampiais. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu ir lengvai suplakite. Mišiniu aptepkite visą paviršių. Kepkite 30 min. režimu "apačia", tada dar 15 min. režimu "viršus-apačia".
Kategorijos