Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su šviežia mėsa
Kiaulienos arba veršienos nugarinė idealiai tinka pyragui iš fillo tešlos ir šviežios mėsos gaminti. Tai mėsa, esanti išilgai juosmens slankstelių. Prieš kepdami mėsą iš anksto išimkite iš šaldytuvo - kambario temperatūros mėsos gabaliukai iškeps tolygiai. Kad mėsa pyrage būtų minkšta, įpilkite porą šaukštų augalinio arba sviesto aliejaus. Patiekalas ruošiamas su austrių arba pievagrybių padažu, kuriame yra nedidelis kiekis džiovintų grybų.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaulieną kepti. Mėsą pagardinkite druska, mairūnu ir pipirais. Kruopščiai sumaišykite mėsą su prieskoniais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Paimkite gilią keptuvę, pastatykite ją ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviesto bei augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite svogūnus, pasūdykite ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 3 minutes. Sudėkite pievagrybius ir maišydami kepkite, kol išgaruos skystis. Įmaišykite smulkintus džiovintus grybus, pipirus ir mairūną. Maišydami kepkite 1-2 minutes, tada supilkite vandenį ir grietinėlę. Mišinį užvirinkite ir virkite, kol padažas sutirštės, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Toliau ruoškite pyragą. Į kepimo indą įdėkite pirmą tešlos lakštą, patepkite jį išlydytu sviestu ir ant tešlos paskleiskite apie 1-2 valgomuosius šaukštus puskiečio sūrio. Ant sūrio dėkite kelis mėsos gabalėlius ir apibarstykite tokiu pat kiekiu sūrio. Tada uždėkite kitą tešlos lakštą, patepkite plonu sviesto sluoksniu. Apibarstykite sūriu. Taip išdėliokite ir sviestu patepkite likusius tešlos lakštus. Uždėkite paskutinį filė lakštą, patepkite jį sluoksniu sviesto ir pašaukite formą į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Pyragą apliekite padažu. Išimkite pyragą iš orkaitės ir tolygiai užtepkite grybų padažo sluoksnį. Pašaukite pyragą atgal į orkaitę 5-7 minutėms, kol paruduos.
Kategorijos