Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su tigrinėmis krevetėmis
Iš plonos filo tešlos galite pasigaminti įdomų kepinį - "maišelį" su tigrinėmis krevetėmis ir mango. Šios rūšies krevetės vadinamos tigrinėmis dėl išilgai kiauto esančių juostelių. Jos aptinkamos Japonijos jūroje, tačiau dabar jos auginamos ir fermose. Tigrinės krevetės, kitaip nei kitos krevetės, prieš užšaldant nevirinamos, nes verdant praranda tigrinę spalvą. Prieš pirkdami atidžiai apžiūrėkite krevetes: geros kokybės krevetės neturėtų turėti dėmių ar pažeidimų ant kiauto.
Žingsnis 1
Suformuokite "maišelį". Vieną fillo lakšto pusę patepkite sviestu. Įdėkite jį į formą sviestu patepta puse žemyn. Į formos vidurį sudėkite krevetes ir mangą. Pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite petražoles ir česnaką. Apšlakstykite sojų padažu ir alyvuogių aliejumi.
Žingsnis 2
Iškepkite "maišelį". Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Suvyniokite tešlos šonus ir suspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos