Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su tuno filė
Tunų pyragui skirtus plonus filo tešlos lakštus prieš kepimą reikia patepti riebalais. Tai daroma silikoniniu teptuku arba purkštuvu, pripildytu alyvuogių aliejaus. Prieš pirkdami šaldytą tešlą, patikrinkite galiojimo laiką - šaldiklyje ji išsilaikys iki 5 mėnesių. Kokybiška tuno filė yra tolygios tamsiai rausvos spalvos, be patamsėjimų.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir įdarui skirtą tuną. Tuno filė supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvę patepkite plonu sviesto sluoksniu, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirais ir druska ir kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite tuno filė ir maišydami kepkite 2 minutes. Sudėkite kukurūzus ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su žaliaisiais svogūnais ir krapais. Į sūrį ir žoleles įmuškite kiaušinį, tada sudėkite grietinę ir grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarą sudėkite ant tešlos. Į kepimo indą įdėkite 4 fillo tešlos lakštus, kad galėtumėte uždengti pyrago kraštus. Kiekvieną lakštą silikoniniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu. Tada tolygiu sluoksniu paskleiskite žuvies įdarą, po to dar 2-3 sviestu pateptus lakštus ir ant jų paskleiskite sūrio mišinį.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Uždenkite pyragą likusiais aliejumi pateptais fillo lakštais ir pašaukite pyrago formą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos