Filo su tuno filė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su tuno filė

Tunų pyragui skirtus plonus filo tešlos lakštus prieš kepimą reikia patepti riebalais. Tai daroma silikoniniu teptuku arba purkštuvu, pripildytu alyvuogių aliejaus. Prieš pirkdami šaldytą tešlą, patikrinkite galiojimo laiką - šaldiklyje ji išsilaikys iki 5 mėnesių. Kokybiška tuno filė yra tolygios tamsiai rausvos spalvos, be patamsėjimų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
228 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su tuno filė Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir įdarui skirtą tuną. Tuno filė supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvę patepkite plonu sviesto sluoksniu, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirais ir druska ir kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite tuno filė ir maišydami kepkite 2 minutes. Sudėkite kukurūzus ir kepkite dar 2-3 minutes.

Žingsnis 2

Filo su tuno filė Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su žaliaisiais svogūnais ir krapais. Į sūrį ir žoleles įmuškite kiaušinį, tada sudėkite grietinę ir grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Filo su tuno filė Žingsnis 3
Įdarą sudėkite ant tešlos. Į kepimo indą įdėkite 4 fillo tešlos lakštus, kad galėtumėte uždengti pyrago kraštus. Kiekvieną lakštą silikoniniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu. Tada tolygiu sluoksniu paskleiskite žuvies įdarą, po to dar 2-3 sviestu pateptus lakštus ir ant jų paskleiskite sūrio mišinį.

Žingsnis 4

Filo su tuno filė Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Uždenkite pyragą likusiais aliejumi pateptais fillo lakštais ir pašaukite pyrago formą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos