Tunų pyragui skirtus plonus filo tešlos lakštus prieš kepimą reikia patepti riebalais. Tai daroma silikoniniu teptuku arba purkštuvu, pripildytu alyvuogių aliejaus. Prieš pirkdami šaldytą tešlą, patikrinkite galiojimo laiką - šaldiklyje ji išsilaikys iki 5 mėnesių. Kokybiška tuno filė yra tolygios tamsiai rausvos spalvos, be patamsėjimų.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves ir įdarui skirtą tuną. Tuno filė supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvę patepkite plonu sviesto sluoksniu, įkaitinkite ir sudėkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Pabarstykite pipirais ir druska ir kepkite 4-5 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada į keptuvę sudėkite tuno filė ir maišydami kepkite 2 minutes. Sudėkite kukurūzus ir kepkite dar 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su žaliaisiais svogūnais ir krapais. Į sūrį ir žoleles įmuškite kiaušinį, tada sudėkite grietinę ir grietinėlę. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Įdarą sudėkite ant tešlos. Į kepimo indą įdėkite 4 fillo tešlos lakštus, kad galėtumėte uždengti pyrago kraštus. Kiekvieną lakštą silikoniniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu. Tada tolygiu sluoksniu paskleiskite žuvies įdarą, po to dar 2-3 sviestu pateptus lakštus ir ant jų paskleiskite sūrio mišinį.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Uždenkite pyragą likusiais aliejumi pateptais fillo lakštais ir pašaukite pyrago formą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių.