Publikavimo data: 2024-06-23
Filo su varške
Varškė yra universalus rauginto pieno produktas, būtinas įvairaus amžiaus žmonėms. Jis ypač naudingas vaikams, nes jame yra daug kalcio ir fosfatų. Turtinga sudėtis ir subalansuotas visų komponentų kiekis suteikia ilgalaikį sotumą. Dėl sudėtyje esančių naudingų bakterijų jis lengvai virškinamas ir normalizuoja virškinimą. Nepaisant akivaizdžios naudos, ne visi mėgsta valgyti varškę kaip savarankišką patiekalą. Tuomet į pagalbą ateina skanūs, aromatingi kepiniai su varškės įdaru.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į tinkamą indą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite cukrų, druską, vaniliną. Maišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Tinkamos formos dugną ištepkite lydytu sviestu ir įdėkite tris tešlos lakštus taip, kad jie peržengtų formos kraštus ir uždengtų pyragą. Aptepkite sviestu. Supilkite pirmąjį ploną įdaro sluoksnį ir paskirstykite jį po visą paviršių. Uždenkite kitu lakštu ir užpilkite dar vieną sluoksnį įdaro. Sluoksnius kaitaliokite, kol baigsis įdaras. Uždenkite pyragą laisvais tešlos kraštais. Aptepkite sviestu ir padarykite įpjovimus. Šaukite į orkaitę 60 minučių.
Kategorijos