Filo su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Filo su varške

Varškė yra universalus rauginto pieno produktas, būtinas įvairaus amžiaus žmonėms. Jis ypač naudingas vaikams, nes jame yra daug kalcio ir fosfatų. Turtinga sudėtis ir subalansuotas visų komponentų kiekis suteikia ilgalaikį sotumą. Dėl sudėtyje esančių naudingų bakterijų jis lengvai virškinamas ir normalizuoja virškinimą. Nepaisant akivaizdžios naudos, ne visi mėgsta valgyti varškę kaip savarankišką patiekalą. Tuomet į pagalbą ateina skanūs, aromatingi kepiniai su varškės įdaru.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
262 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.21/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su varške Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į tinkamą indą sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę. Kruopščiai išmaišykite. Supilkite cukrų, druską, vaniliną. Maišykite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 2

Filo su varške Žingsnis 2
Paruoškite pyragą. Tinkamos formos dugną ištepkite lydytu sviestu ir įdėkite tris tešlos lakštus taip, kad jie peržengtų formos kraštus ir uždengtų pyragą. Aptepkite sviestu. Supilkite pirmąjį ploną įdaro sluoksnį ir paskirstykite jį po visą paviršių. Uždenkite kitu lakštu ir užpilkite dar vieną sluoksnį įdaro. Sluoksnius kaitaliokite, kol baigsis įdaras. Uždenkite pyragą laisvais tešlos kraštais. Aptepkite sviestu ir padarykite įpjovimus. Šaukite į orkaitę 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos