Publikavimo data: 2024-09-17
Filo su vermišeliais
Graikų virtuvėje populiari fillo tešla dabar yra ir mūsų šalyje. Ji labai panaši į sluoksniuotą tešlą, tačiau ne tokia riebi ir labai plona. Idealiais lakštais laikomi lakštai, per kuriuos galima skaityti knygą. Tešla yra neutralaus skonio, todėl naudojama desertų, pagrindinių patiekalų ir pikantiškų užkandžių receptuose. Net ir iš įprastų ingredientų, kurių virtuvėje turi kiekviena šeimininkė, iš filo tešlos galima pagaminti neįprastą patiekalą. Pavyzdžiui, traškius vamzdelius su vermišeliu ir malta mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus mėgintuvėliams. Įkaitintą keptuvę apšlakstykite augaliniu aliejumi, 2 min. pakepinkite svogūną, sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite 15-20 min. Į puodą supilkite 1,5 l vandens, leiskite užvirti, įberkite druskos, išmaišykite. Sudėkite vermišelius ir palaukite, kol vanduo vėl užvirs. Po to virkite 3-5 minutes ant vidutinės ugnies, maišydami. Vermišelius ir vandenį supilkite į kiaurasamtį virš kriauklės ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Padarykite vamzdelius. Tešlą išklokite ant stalo. Vienam vamzdeliui naudokite du lakštus. Vieną tešlos sluoksnį ištepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kitą lakštą ir taip pat ištepkite sviestu. Ant tešlos dėkite vermišelius su malta mėsa ir svogūnais, viršų pabarstykite žolelėmis. Apvyniokite kraštus iš abiejų pusių ir susukite tešlą į vamzdelį. Įkaitinkite orkaitę. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos vamzdelius. Pašaukite į orkaitę 5-10 minučių, kol paruduos.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinės padažą. Smulkiai supjaustykite krapus. Česnaką išspauskite per presą. Sudėkite krapus ir česnakus į grietinę ir gerai išmaišykite.
Kategorijos