Filo su virintu sutirštintu pienu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Filo su virintu sutirštintu pienu

"Croissant" išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "pusmėnulis". Tokie rageliai išpopuliarėjo XIX a. viduryje Paryžiuje. Apie virtą sutirštintą pieną sklando legenda, kad tai SSRS komisaro sūnaus išdaigos rezultatas. Berniukas iš smalsumo užvirė kondensuoto pieno skardinę, ji sprogo, o rudų purslų skonis pradžiugino ir jį, ir jo tėvą. Iš fillo tešlos su virintu sutirštintu pienu pagaminti kruasanai yra paprastas ir labai skanus kepinys.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
378 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
46 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Filo su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 1
Suformuokite kruasanus. Fillo tešlos lakštus supjaustykite trikampėliais. Ant platesnės trikampio pusės dėkite apie 1 šaukštelį saldinto sutirštinto pieno ir, pradėdami nuo platesnės pusės, suvyniokite į kruasaną.

Žingsnis 2

Filo su virintu sutirštintu pienu Žingsnis 2
Paruoškite filė kruasanus su saldintu sutirštintu pienu. Sudėkite kruasanus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieną kruasaną patepkite kiaušiniu ir vandeniu. Kepkite kruasanus 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos