Publikavimo data: 2024-10-23
Filo su virintu sutirštintu pienu
"Croissant" išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "pusmėnulis". Tokie rageliai išpopuliarėjo XIX a. viduryje Paryžiuje. Apie virtą sutirštintą pieną sklando legenda, kad tai SSRS komisaro sūnaus išdaigos rezultatas. Berniukas iš smalsumo užvirė kondensuoto pieno skardinę, ji sprogo, o rudų purslų skonis pradžiugino ir jį, ir jo tėvą. Iš fillo tešlos su virintu sutirštintu pienu pagaminti kruasanai yra paprastas ir labai skanus kepinys.
Žingsnis 1
Suformuokite kruasanus. Fillo tešlos lakštus supjaustykite trikampėliais. Ant platesnės trikampio pusės dėkite apie 1 šaukštelį saldinto sutirštinto pieno ir, pradėdami nuo platesnės pusės, suvyniokite į kruasaną.
Žingsnis 2
Paruoškite filė kruasanus su saldintu sutirštintu pienu. Sudėkite kruasanus ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieną kruasaną patepkite kiaušiniu ir vandeniu. Kepkite kruasanus 15 minučių.
Kategorijos